2021-22 Erasmus+ Etwinning KA1

ENVISIONING OUR EDUCATION IN THE FUTURE

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Marta Pey (Συντονίστρια), Αμαλία Χόμπη (Μέντορας)

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

Πρόκειται για συμμετοχή της σχολικής μονάδας σε έργο Erasmus+/KA101 του σχολείου Institut Jaume Callís της Βαρκελώνης που στοχεύει στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε νέες μεθοδολογίες και την παιδαγωγική χρήση των ΤΠΕ προκειμένου να εδραιωθούν προγράμματα CLIL (Content and Language Integrated Learning = Συνδυασμένη Εκμάθηση Αντικειμένου και Ξένης Γλώσσας) και STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, and Mathematics). Άλλοι στόχοι είναι η ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων των καθηγητών και, κατά συνέπεια, των μαθητών, η αύξηση της συμμετοχής τους σε διεθνή έργα και συνεργασίες, η κατάρτιση των εκπαιδευτικών που πρόκειται να εφαρμόσουν τη μέθοδο Bachibac, η βελτίωση των επιδόσεων των μαθητών και η καλή προετοιμασία τους για το ακαδημαϊκό και επαγγελματικό τους μέλλον.

Το Δεκέμβριο του 2021 το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου Π.Κ. υπήρξε ο φορέας υποδοχής για δύο καθηγήτριες Αγγλικής Γλώσσας της ισπανικής σχολικής μονάδας. Αυτές συμμετείχαν σε προγραμματισμένες δραστηριότητες όπως η παρακολούθηση μαθημάτων κατάρτισης σχετικά με την χρήση των ΤΠΕ και καινοτόμων μεθόδων στο μάθημα των Αγγλικών έχοντας ως μέντορα την κ. Αμαλία Χόμπη. Στο πλαίσιο αυτό παρήχθη υλικό και εφαρμόστηκε συγκεκριμένη μεθοδολογία στη διδακτική πράξη. Μετά το πέρας της κατάρτισης οι καθηγήτριες αξιολόγησαν το πρόγραμμα, συνέταξαν έκθεση και μετέφεραν τη νέα γνώση στο υπόλοιπο διδακτικό προσωπικό.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Δύο (02) στην Ελλάδα.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ: Ισπανία (Συντονιστής του σχεδίου), Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Μάλτα, Πορτογαλία, Τουρκία και Φινλανδία.ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ: Παρουσιάσεις και εκπαιδευτικό υλικό.

Το βραβευμένο προσωπικό και διευθυντές των σχολείων ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε ειδικά προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης και μπορούν να γίνουν μέλη μιας Ομάδας eTwinning, ώστε να κοινοποιούν καλές πρακτικές, να συνεργάζονται και να παρακολουθούν συγκεκριμένες διαδικτυακές εκδηλώσεις.

ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ: Παρουσιάσεις και εκπαιδευτικό υλικό.

ΣΥΝΔΕΣΜΟI

1.https://twinspace.etwinning.net/89903/home

Username: future.education

Password: #Fed202023

2. https://agora.xtec.cat/iesjaumecallis/general/sessio-de-transferencia-del-projecte-erasmus-ka101/https://agora.xtec.cat/iesjaumecallis/general/sessio-de-transferencia-del-projecte-erasmus-ka101/