2022-23 Etwinning Περιβαλλοντικά

SDGs Community Builders – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Π.Ε. & ETWINNING του τμήματος Α3

Το Σεπτέμβριο του 2015, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών έλαβε μία απόφαση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ιστορική συμφωνία, η οποία θα επηρεάσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.
Πρόκειται για την υιοθέτηση 17 Στόχων, των επονομαζόμενων «Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης», οι οποίοι εκφράζουν τις σύγχρονες προκλήσεις, σε μια προσπάθεια ν’ ανταποκριθούν αποτελεσματικά όλες οι χώρες στα παγκόσμια προβλήματα.
Σ’ αυτή την συμφωνία, περισσότεροι από 190 ηγέτες που εκπροσωπούν σχεδόν το σύνολο της ανθρωπότητας, δεσμεύτηκαν να δημιουργήσουν έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, πείνα και ανισότητες, έναν κόσμο με αξιοπρεπή εργασία και καλή εκπαίδευση, ειρηνικό, χωρίς την απειλή της κλιματικής αλλαγής, έναν κόσμο, που μέσα από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, θα μεριμνά για τις ανάγκες όχι μόνο της σημερινής γενιάς, αλλά και των μελλοντικών γενεών.
Στόχος αυτού του προγράμματος είναι να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί η σχολική κοινότητα και τοπική κοινωνία για τους Παγκόσμιους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, με όραμα να διαμορφωθούν Ενεργοί Πολίτες, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας μέχρι το 2030.

Για περισσότερες πληροφορίες για την υλοποίηση του προγράμματος επισκεφτείτε το
ιστολόγιό του. https://sdgscommunitybuilders.blogspot.com/