2023-24 Γενικά Νέα Εκδρομές - Επισκέψεις

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ Λυκείου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Τετάρτη, 31-1-2024, οι μαθητές της Γ Λυκείου του σχολείου μας, επισκέφτηκαν τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης, προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόγραμμά σπουδών τους, να συμετάσχουν σε εργαστήρια και δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν για αυτούς και να ενημερωθούν για τις δυνατότητεςε αποκατάστασης που προσφέρουν οι σπουδές σε αυτά. Πιο συγκεκριμένα:

Οι μαθητές της κατεύθυνσης των ανθρωπιστικών σπουδών και οι περισσότεροι μαθητές της κατεύθυνσης οικονομιας και πληροφορικής επισκέφτηκαν το Πολιτικό και Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου, στου Γάλλου, με συνοδιούς καθηγητές την κ. Μανιουδάκη και την κ. Περακάκη.

Οι μαθητές της κατεύθυνσης Υγείας επισκέφτηκαν το Χημικό τμήμα, οι μαθητές της Θετικής κατεύθυνσης επισκέφτηκαν το τμήμα Μαθηματικών και τέλος κάποιοι μαθητές της Οκονομίας και Πληροφορικής το τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Ηράκλειο, με συνοδούς καθηγητές τον κ. Κωβαίο, τον κ. Λουλούδη, τον κ. Παπαδάκη και τον κ. Πενθερουδάκη.

Όλοι οι μαθητές συμμετείχαν σε ποικίλες δράσεις που είχαν ετοιμάσει τα τμήματα στα πλαίσια ενημέρωσης των μαθητών για τη λειτουργία τους, το πρόγραμμα σπουδών τους, τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης που προσφέρουν.

Ειδικά στο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε δράσειςε όπως, η η εικονική πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης, με τεχνικές VR, η κωδικοποίηση μνήμης μέσω ψηφιακής σχεδίασης αλλά και να γνωρίσουν τα τετράποδα ρομποτάκια του ΙΤΕ, τις LEGO κατασκευές, την 3D εκτύπωση και την χρήση της Τεχνητής νοημοσύνης στην επεξεργασία εικόνας.