2023-24 Γενικά Νέα Λοιπές δράσεις & Εκδηλώσεις

Συμμετοχή του σχολείου στον τοπικό μαθητικό διαγωνισμό πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

Το Σάββατο, 9-12-2023, πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΦΕ Ρεθύμνου, στην Αργυρούπολη, ο τοπικός μαθητικός διαγωνισμός πειραμάτων Φυσικών Επιστημών με τριμελείς μαθητικές συμμετοχές από τα Λύκεια του Ρεθύμνου. Το Λύκειό μας εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές: Βούκαλη Έλενα, Παπαδάκη Μαρκέλλα και Παπαδάκη Εβίτα, οι οποίοι επιλέχτηκαν βάσει των επιδόσεών τους και του ενδιαφέροντός τους για τις φυσικές επιστήμες. Η ομάδα διαγωνίστηκε σε τρία εργαστηριακά θέματα: ένα στη Φυσική, ένα στη Χημεία και ένα στη Βιολογία, τα οποία καθορίζονται από επιστημονική επιτροπή που συντάχτηκε για το λόγο αυτό. Ο διαγωνισμός είναι πανελλαδικός και πραγματοποιείται σε τοπικό επίπεδο από το τοπικό ΕΚΦΕ.

Υπέυθυνος για το διαγωνισμό στο Ρέθυμνο είναι ο κ. Χαλκιαδάκης Κωνσταντίνος, υπεύθυνος στο ΕΚΦΕ Ρεθύμνου, ενώ την επιστημονική επιτροπή πλαισίωσαν οι Μάντζιος Χρήστος, Χημικός, Μουσικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου, Μαραγκάκης Μιχαήλ, Χημικός Συνεργάτης ΕΚΦΕ Χανίων ΓΕΛ Ακρωτηρίου, Μαυρακάκη Ελένη, Βιολόγος, Συνεργάτης ΕΚΦΕ Χανίων, ΓΕΛ Ακρωτηρίου,Τσούρδου Αντιγόνη, Βιολόγος, ΓΕΛ Ατσιποπούλου.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και οι μαθητές όλων των σχολείων που συμμετείχαν, έμειναν ευχαριστημένοι και αισθάνονται πολλαπλά ωφελημένοι από τη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτόν