2023-24 Γενικά Νέα Λοιπές δράσεις & Εκδηλώσεις Πολιτιστικά

«Χριστιανικά μνημεία του Ρεθύμνου στο έργο του Παντελή Πρεβελάκη: “Το χρονικό μιας πολιτείας”» και «Η πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων στο πέρασμα του χρόνου». – Επίσκεψη του κ. Νίκου Δερεδάκη στο πλαίσιο πολιτιστικών προγραμμάτων

Την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023, επισκέφθηκε το σχολείο μας ο κ. Νίκος Δερεδάκης, εκπαιδευτικός, διευθυντής του 8ου Δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου και συγγραφέας. Ο κ. Δερεδάκης, παρουσίασε τα θέματα «Χριστιανικά μνημεία του Ρεθύμνου στο έργο του Παντελή Πρεβελάκη: “Το χρονικό μιας πολιτείας”» και «Η πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων στο πέρασμα του χρόνου».

Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές, οι οποίοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι και ενθουσιασμένοι! Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Νίκο Δερεδακη και είμαστε ειλικρινά ευγνώμονες για όσα απλόχερα και γενναιόδωρα μοιράστηκε μαζί μας!

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των εγκεκριμένων πολιτιστικών προγραμμάτων του σχολείου μας «Ρέθυμνο: στο σύνορο της ημεράδας και της αγριάδας» (υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Κοπανάκη Αν., Μπεϊκάκη Κ., Πολάκη Μ.) και «Στα βήματα των 4 Μαρτύρων» (υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Κοπανάκη Αν., Μανιουδάκη Μ., Λουλούδης Η.).