2023-24 Γενικά Νέα Εκδρομές - Επισκέψεις Όμιλοι

ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ΤΟ ΝΑ ΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ» ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ. θα ήθελε να ευχαριστήσει την Πρόεδρο του Επιστημονικού και Εποπτικού Συμβουλίου (ΕΠΕΣ) του σχολείου μας κ. Καλαϊτζιδάκη Μαριάννα, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης για την ιδέα της να παρακολουθήσουν οι μαθητές και μαθήτριες του Ομίλου «Το να ζεις είναι τέχνη» που λειτουργεί το τρέχον σχολικό έτος υπό την ευθύνη του εκπαιδευτικού Σταγάκη Εμμανουήλ, το Διεθνές Συνέδριο “Cretan Lifestyle 2023: Mediterranean Tradition & Modern Applications” που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο CretaPalace από 13 έως 18/11/2023. Επιπλέον θερμά ευχαριστούμε τους διοργανωτές του Συνεδρίου κ. Καλαϊτζιδάκη Δημήτριο, Operations Director, Grecotel Hotels & Resorts και τον κ. Stefanos Kales Καθηγητή Πανεπιστημίου Harvard που απάντησαν θετικά στην πρόταση της.

Ήταν μια σημαντική εμπειρία για τους μαθητές και μαθήτριες μας καθώς παραβρέθηκαν στις συνεδρίες της πρώτης ημέρας (14/11) και παρακολούθησαν τις ομιλίες Καθηγητών και Καθηγητριών σπουδαίων Πανεπιστήμιων του κόσμου  (Καθηγητές S. Kales και F. Hu, Harvard University, κ.α) , αλλά και της χώρας μας (κ. Αντωνία Τριχοπούλου ομότιμη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ, κ. Χρήστο Λιονή Καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης) με ερευνητικά δεδομένα για την συσχέτιση της Μεσογειακής διατροφής-με έμφαση στην Κρητική διατροφή-με την υγεία.

Με βάση αυτή τη συμμετοχή έγινε στο Σχολείο, την Τρίτη 21/11/23 μια ωριαία συζήτηση ανατροφοδότησης-αναστοχασμού των μαθητών/τριών και του Υπεύθυνου Εκπ/κού του Ομίλου με την Πρόεδρο του ΕΠΕΣ κ. Καλαϊτζιδάκη.

Ο υπεύθυνος του ομίλου

Σταγάκης Εμμανουήλ