2023-24 Γενικά Νέα Εκδρομές - Επισκέψεις Λοιπές δράσεις & Εκδηλώσεις Όμιλοι

Ο Όμιλος Θεατρικής & Μουσικής Παιδείας στο εργαστήρι “Παραλογές Remastering”

Στις 7 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές –μέλη του Ομίλου Θεατρικής & Μουσικής Παιδείας του σχολείου μας παρακολουθήσαν ένα θεατρικό – καλλιτεχνικό εργαστήρι για μαθητές γυμνασίου και λυκείου με τίτλο “Παραλογές-Remastering” από τους «nomades artcore». Το εργαστήρι αυτό ως βασικό στόχο είχε να αφουγκραστούμε τη δύναμη που διαθέτει ο λαϊκός προφορικός λόγος και να δώσουμε και σήμερα την αξία που του αναλογεί. Επικεντρωθήκαμε  στην ανακάλυψη της παράδοσης και στο πώς μπορεί κανείς να την επαναδιατυπώσει κρατώντας την παράλληλα ζωντανή, σε μια εποχή που τα ήθη και τα στερεότυπα αλλάζουν. Πώς οι νέοι θα απελευθερωθούν από παλιές κοινωνικές νόρμες και θα τους δοθεί η δυνατότητα να εντάξουν σύγχρονους προβληματισμούς και εικόνες, χωρίς να αποκλίνουν από την ουσία του κάθε ποιήματος;

Οι μαθητές μας αντιλήφθηκαν βιωματικά τη συλλογική δημιουργία της δημοτικής ποίησης και ταυτόχρονα τους δόθηκε η δυνατότητα για μια σύγχρονη ομαδική δημιουργία ποιημάτων που αποτυπώνουν τους προβληματισμούς τους.

Το εργαστήριο έχει την αιγίδα και την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και γίνεται σε  συνδιοργάνωση και με την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνης στην Αίθουσα Πυροβολικού / Φρούριο Φορτέτζα, Ρέθυμνο.

Υπεύθυνες του Ομίλου:

Μαρία Μανιουδάκη

Κασσάνδρα Μπεϊκάκη