ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

«Όμιλοι Δημιουργικότητας και Αριστείας»

Οι «Όμιλοι Δημιουργικότητας και Αριστείας» συνιστούν παιδαγωγική και διδακτική στρατηγική για την επίτευξη των διαφόρων μορφών του (εγ)γραμματισμού των μαθητών μέσα στο σημερινό πολυσημειωτικό κοινωνικό τοπίο και εναρμονίζονται με την ολιστική προσέγγιση της γνώσης. Ενισχύουν τη δημιουργικότητα, την πρωτοβουλία και την καινοτομία ενεργοποιώντας τις ιδιαίτερες δεξιότητες και ικανότητες που διαθέτει το κάθε άτομο προκειμένου  να ξεδιπλώσει δημιουργικά την προσωπικότητά του. Προάγουν την ευρηματικότητα, την εφευρετικότητα, αλλά και την ετοιμότητά των παιδιών να αντιμετωπίζουν με ευελιξία τις προκλήσεις των καιρών και να βρίσκουν εναλλακτικές αλλά και πρωτότυπες ιδέες στα προσωπικά, και αργότερα, στα κοινωνικά και επαγγελματικά τους προβλήματα.

Το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Κρήτης ενημερώνει

ότι κατά το σχολικό έτος 2017 - 2018 θα λειτουργήσουν οι παρακάτω  «Όμιλοι Αριστείας και Δημιουργικότητας»:

 1. Όμιλος Students for Europe (Υπεύθυνες: Κατσαρού Βάσω, Βογιατζή Ειρήνη)
 2. Όμιλος Θεατρικής & Μουσικής Παιδείας (Υπεύθυνες: Μπεϊκάκη Κασσάνδρα, Μανιουδάκη Μαρία)
 3. Όμιλος Εγκληματολογίας, Μυστηρίου και Παλαιογραφίας (Υπεύθυνοι: Σουρουλης Χρήστος, Πετρουγάκη Δέσποινα)
 4. Όμιλος: Πειραματικοί γρίφοι (Υπεύθυνος: Παπαδάκης Μανόλης)
  1. Αφίσα Ομίλου
 5. Όμιλος Πειραματικής Φυσικής και Φιλοσοφίας της Επιστήμης με τίτλο: «Το Πείραμα στη Φυσική. Τι είναι;» (Υπεύθυνος: Σάμιος Παναγιώτης)
  1. Αφίσα Ομίλου
  2. Αναλυτική περιγραφή ομίλου
 6. Όμιλος με τίτλο: «θεατρικές απόπειρες και δημιουργική γραφή στο έργο του Ισίδωρου Ζουργού» (Υπεύθυνοι: Καρουζάκης Ευθύμης, Τζουράς Βασίλης)
 7. Όμιλος Μαθηματικών Διαγωνισμών (Υπεύθυνος Λουλούδης Ηλίας)

 

Δηλώσεις ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στους Ομίλους μπορούν να υποβάλλουν οι μαθητές μέχρι τη Δευτέρα 16/10/2017 στη διεύθυνση του σχολείου. Κάθε όμιλος θα έχει 11 έως 20 μαθητές, από μία ή περισσότερες τάξεις του σχολείου, ή και γειτονικών σχολείων. Κάθε μαθητής μπορεί να παρακολουθεί έως δύο (2) Ομίλους. Η επιλογή των μαθητών των Ομίλων θα ολοκληρωθεί έως 23/10 και η λειτουργία τους θα ξεκινήσει την τελευταία  εβδομάδα του Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί με το πέρας του σχολικού έτους.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠ.Ε.Σ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Επισυνάπτεται η αίτηση και οι πληροφοριακές αφίσες των ομίλων

Εκδόσεις

Επιμορφωτικές δράσεις

 

Ηλεκτρονική τάξη

Ιστολόγια

Αρχείο

Τύπος


Εκπαιδευτικοί σύνδεσμοι

 

Διαγωνισμοί