Εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου - Φέτος η γιορτή ήταν των παιδιών

Φέτος η γιορτή ήταν των παιδιών! Με ενθουσιασμό και εξαιρετική οργάνωση οι μαθητές του Πειραματικού Λυκείου Ρεθύμνου ετοίμασαν μια γιορτή, που βασίστηκε στα ενδιαφέροντα και τα ταλέντα τους και όχι σε ''έτοιμες'' και ''τετριμμένες'' λύσεις. Ακούστηκαν τραγούδια με διαφορετικούς ήχους, με συνοδεία ποικίλων οργάνων, διαβάστηκε η διαφωτιστική συνέντευξη του οδηγού του τανκ που έριξε την πύλη του Πολυτεχνείου και εκφωνήθηκε το χρονικό των γεγονότων παράλληλα με το νόημα της γιορτής,

όπως το συνέλαβαν οι μαθητές.  

 politexneio3  politexneio5

 

 politexneio2  politexneio4

Τη βασική ευθύνη για την οργάνωση της γιορτής είχαν οι μαθητές της Α΄ Λυκείου Γεωργία Ανδρουλάκη και Κωνσταντίνος Μελισσουργός και της Γ΄ Λυκείου Άλτα Τσάλα. Όργανα έπαιξαν οι Χρήστος Αναγνωστάκης, Γεωργία Ανδρουλάκη, Γιώργος Ανδρουλιδάκης και Στέλιος Τζανακάκης. Τραγούδησαν οι μαθήτριες Χριστίνα Λιοδάκη, Κατερίνα Παπαδογιάννη, Δανάη Περδικάκη, Χρύσα Σκεπασιανού και Θεοφίλη Ταμπακουλιά. Κείμενα διάβασαν ο Μάνος Αναγνωστάκης και ο Στέλιος Δούκας. Βοήθεια πρόσφεραν οι ασκούμενες φοιτήτριες Εύη Βλουτή και Χρυσούλα Πατσιούρα. Την επίβλεψη της εκδήλωσης είχε ο καθηγητής Χ. Σουρουλής. 

 

 Το Πειραματικό Λύκειο στο 27ο Αναγεννησιακό φεστιβάλ Ρεθύμνου

 

afisaki- erwtokritos

Στο πλαίσιο του 27ου Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου το σχολείο μας (Όμιλος Θεατρικής και Μουσικής Παιδείας)

την Πέμπτη 10/9/15 στις 12:20 στη Μικρή Παναγία παρουσίασε (θέατρο δρόμου) την ιστορία του Χαρίδημου από τον Ερωτόκριτο.

erwtokritos1   erwtokritos2

 

 

  

Θεατρική παράσταση: Συρανό ντε Μπερζεράκ (του Ε. Ροστάν)

Ιούλιος 2015: Στις 14 Ιουλίου ο Όμιλος Θεατρικής και Μουσικής Παιδείας του σχολείου μας παρουσίασε στο θέατρο Ερωφίλη (Φορτέτζα)

την παράσταση Συρανό ντε Μπερζεράκ του Ε. Ροστάν. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το Ιστολόγιο του Ομίλου στη διεύθυνση http://dramamusiclub.blogspot.gr/

ΤΕΛΙΚΗ ΑΦΙΣΑ

 

 sirano1  sirano2

sirano3

 

 

Παρουσίαση της έντυπης έκδοσης του Πειραματικού Λυκείου για τον Ν. Μαμαγκάκη 

Έντυπο Μαμαγκάκη

Την αυλαία των εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στη μνήμη του μεγάλου Ρεθεμνιώτη συνθέτη Νίκου Μαμαγκάκη άνοιξε το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Κρήτης με την παρουσίαση της έκδοσης «Νίκος Μαμαγκάκης, τιμή στον Ρεθεμνιώτη δημιουργό» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στο Σπίτι του Πολιτισμού. Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεις στα πλαίσια του έτους 2015 που ο Δήμος Ρεθύμνου αποφάσισε να αφιερώσει στον μεγάλο δημιουργό.

Πιέστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες. 

Παρουσιάστηκε η έντυπη έκδοση για τον Νίκο Μαμαγκάκη από το Πειραματικό Λύκειο 

   

 

 

 

Εορτασμός της σχολικής εορτής των 3 Ιεραρχών - Βράβευση του μουσικού Γ. Μαρκογιαννάκη

Ιανουάριος 2015: Φέτος με αφορμή τη σχολική γιορτή των 3 Ιεραρχών η Σχολική μας Κοινότητα είχε την ευκαιρία για τις παρακάτω δραστηριότητες:

? Συμμετοχή στον εκκλησιασμό στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου (Θ. Λειτουργία, ομιλία, ευλόγηση των άρτων, λιτάνευση των τιμίων λειψάνων των Τριών Ιεραρχών).

? Σύντομη παρουσίαση (ppt και προφορική επεξήγηση) των Αγίων, του έργου τους, των αντιλήψεών τους για την Παιδεία/Εκπαίδευση, καθώς και του ιστορικού της καθιέρωσης της εορτής από την Εκκλησία και από την Πολιτεία.

? Επεξεργασία κατά ομάδες Φύλλων Εργασίας, τα οποία αφορούσαν συγκεκριμένα στον σκοπό της Παιδείας, στον σωστό δάσκαλο και στη σωστή διδασκαλία, σύμφωνα με τους εορταζόμενους αγίους.

2015-01-30 12.25.50

? Ο εορτασμός της ημέρας της Παιδείας ολοκληρώθηκε με την τιμητική παρουσίαση του ξεχωριστού καλλιτέχνη κ. Γιάννη Μαρκογιαννάκη, ο οποίος επί οκτώ δεκαετίες υπηρετεί σεμνά την παραδοσιακή μας μουσική.

timitiko diplwma

Για περισσότερες πληροφορίες, βίντεο και υλικό για την εκδήλωση πιέστε εδώ.

 

 

 "Κι εσύ πού το ξέρεις;"

Συνάντηση εργασίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Φιλοσοφίας

Νοέμβρης 2014: Το σχολείο μας σε συνεργασία με το Ε.Κ.Φ.Ε. Ρεθύμνου, το Τμήμα Φιλοσοφικών & Κοινωνικών Σπουδών του Παν/μίου Κρήτης και το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας διοργάνωσε το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων "Ξενία" Συνάντηση εργασίας με τίτλο 

«?Κι εσύ πού το ξέρεις;». 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ενεργά μαθητές της ομάδας Φιλοσοφίας του σχολείου μας, αλλά και μαθητές άλλων σχολείων του Νομού.

 

 

 PB220406 PB220407 

 

Ο Τύπος έγραψε σχετικά: http://www.rethnea.gr/article.aspx?id=20144

 

 

Το Π.Π.Λ. Ρεθύμνου τιμά τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου

Νοέμβρης 2014: Με μια εκδήλωση που ταίριαζε στο πνεύμα της ημέρας οι μαθητές και οι καθηγητές του ΠΠΛ τίμησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η γιορτή ετοιμάστηκε με πολύ ζήλο από τους μαθητές που συμμετείχαν, με την υποστήριξη της καθηγήτριας κ. Κατσαρού και του καθηγητή κ. Σουρουλή. Το χρονικό της εξέγερσης διάβασε η Ιζαμπέλλα-Μαρία Βρόνιακ. Έπαιξαν μουσική και/ή τραγούδησαν οι Άρτεμις Ξέκαλου, Κατερίνα Παπαδογιάννη, Βασίλης Πετούσης, Χρύσα Σκεπασιανού, Μαριλένα Σπυριδάκη, Στέλιος Τζανακάκης, Θεοφίλη Ταμπακουλιά, Αγάπη Τουρνάκη, Άλτα Τσάλα και Γιάννης Τσαπακίδης, ενώ βοήθησε η Μυρτώ Σαλβαράκη. Κείμενα έγραψαν οι Κωνσταντίνα Σπαντιδάκη και η Άλτα Τσάλα.

 

politexneio2014-1  politexneio2014-3  politexneio 2014-2 

 

 

 

 Εορτασμός του Ολοκαυτώματος του Αρκαδίου

Νοέμβρης 2014: Με μια όμορφη γιορτή στην αυλή του σχολείου οι μαθητές και οι καθηγητές του ΠΠΛ τίμησαν την επέτειο του ολοκαυτώματος του Αρκαδίου. Ο υπεύθυνος καθηγητής, Σουρουλής Χρήστος, παρουσίασε ένα σύντομο ιστορικό του γεγονότος και όσων προηγήθηκαν και ακολούθησαν, ενώ η Κατερίνα Μεταξάκη στο τραγούδι, ο Βασίλης Πετούσης στην κιθάρα, ο Στέλιος Τζανακάκης στη λύρα, η Αγάπη Τουρνάκη στο φλάουτο και ο Γιάννης Τσαπακίδης στο μπουζούκι έντυσαν μουσικά την εκδήλωση. Στο τέλος οι μαθητές (και όχι μόνο!) χόρεψαν στους σκοπούς που έπαιξαν οι οργανοπαίκτες μας.

 

 

 PB070018 PB070023   

 

PB070021

 

 

 

 

Θεατρική παράσταση του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Ρεθύμνου

Ιούλιος 2014: Την "Βαβυλωνία" του Δ. Βυζάντιου παρουσίασε ο Όμιλος Μουσικής και Θεατρικής Παιδείας του σχολείου μας την Τετάρτη 9 Ιουλίου στο θέατρο Ερωφίλη. 

AFISA

 

 

 

 

Bavilonia8   Εικόνα2

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το ιστολόγιο του Ομίλου http://dramamusiclub.blogspot.gr/

Δείτε τι έγραψε ο τοπικός Τύπος για την παράσταση πιέζοντας εδώ

 

 

 

Μελέτη κίνησης Brown σε μικροσκόπιο

Φεβρουάριος 2014: Σε εκδήλωση που έγινε στο Ξενία οι μαθητές παρουσίασαν την εργασία τους με θέμα την παρατήρηση της κίνησης Brown. Πιέστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες. 

Το σχετικό βίντεο μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ

 

 

   «Είδες - μου λέει - γεννήθηκε η ευσπλαχνία» (Τ. Λειβαδίτης, Η Γέννηση)

18 - 23 Δεκεμβρίου 2013: Συνεπές στο πνεύμα των Χριστουγέννων, πνεύμα προσφοράς και αγάπης, το Π.Π.Λ.Π.Κ. διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων. Για περισσότερες πληροφορίες πιέστε εδώ

 

   

 

 

 

 

 

 

 R y t h m o m a c h i a για το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου 

27 Αυγούστου 2013: Η αναπαραγωγή των κανόνων του παιχνιδιού Rythmomachia, καθώς και η διερεύνηση της προσωπικότητας του Ρεθεμνιώτη λόγιου Barrozi είναι οι άξονες της παρουσίασης στο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου, για την οποία εργάστηκε η ομάδα του Πειραματικού Λυκείου Ρεθύμνου (μαθητές και καθηγητές) για δυο σχολικά έτη μέσα από ένα κύκλο διεπιστημονικών προσεγγίσεων. Για περισσότερες πληροφορίες πιέστε εδώ.

 

  

Η δημιουργικότητα και η αριστεία εμπνέουν τους μαθητές του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου

26 Ιουνίου 2013: Από το σχολικό έτος 2012-13 στο Π.Π.Λ.Π.Κ. λειτουργούν Όμιλοι Αριστείας και Δημιουργικότητας. Ο απολογισμός των δράσεών τους καθώς και την παρουσίαση των Ομίλων που θα προταθούν από το σχολείο την επόμενη χρονιά έγινε σε εκδήλωση στις 26 Ιουνίου 2013. Για περισσότερες πληροφορίες πιέστε εδώ. 

 

 

Θεατρική παράσταση: Δον Ζουάν του Μολιέρου

20 Ιουνίου 2013: Ο Όμιλος Θεατρικής Παιδείας του σχολείου μας παρουσίασε στο θέατρο Φορτέτζα του Ρεθύμνου την παράσταση Δον Ζουάν του Μολιέρου.

 

 

 

  "70 χρόνια από το θάνατο του ποιητή Κωστή Παλαμά"

22 Απριλίου 2013: Το σχολείο διοργάνωσε εκδήλωση -αφιέρωμα για τα "70 χρόνια από το θάνατο του ποιητή Κωστή Παλαμά".

 

  

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Χαμόγελο του Παιδιού

Απρίλης 2013: Στο σχολείο μας συγκεντρώσαμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το «Χαμόγελο του Παιδιού». Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά ο μαθητής του σχολείου μας Μπικάκης Ανδρέας με το συγκρότημά του και ο Όμιλος Μουσικής Παιδείας του σχολείου μας.

xamogelo paidiou

  

 

Φλεβάρης 2013: Συμμετοχή του Ομίλου Μουσικής Παιδείας και Δημιουργικότητας στην παρουσίαση του σεμιναρίου Δημιουργικής Γραφής από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Ρεθύμνου.

musicdrama dimioyrgiki grafi

 

 

 

 

 

 

Εκδόσεις

Επιμορφωτικές δράσεις

 

Ηλεκτρονική τάξη

Ιστολόγια

Αρχείο

Τύπος


Εκπαιδευτικοί σύνδεσμοι

 

Διαγωνισμοί